HERMAN SPORTBAJNOKSÁG 2017 --- AZ IDEI LEGJOBB A 10/4

H  S  B  2016/2017

 

EREDMÉNYHIRDETÉS

 

 

Kedves Kollégák!

Kedves Hermanos Diákok!

 

Szeretettel köszöntelek benneteket a VII. alkalommal megrendezett Herman Sportbajnokság eredményhirdetésén.  Külön köszöntöm Madarász Péter Igazgató urat, aki a díjakat adja majd át!

A szeptemberben  elkezdődött bajnokság véget ért, megszülettek az eredmények, kialakult  az osztályok közötti végső sorrend. Mielőtt azonban a részletes eredményeket felolvasom, rövid értékelést hallgassatok meg!

A HSB  azzal a céllal jött létre, hogy rendszeres sportolási, és versenyzési  lehetőséget teremtsen mindazoknak, akik az osztályukért készek erőfeszítésre, küzdelemre. Szerettünk volna olyan diákokat is a pályákra csalogatni, akik nem járnak egyesületekbe, sem különféle iskolai sportcsoportokba, de szívesen mozognak a testnevelés órákon kívül is. Örömmel állapíthatjuk meg a 7. év után, hogy a HSB versenysorozata iskolánkban továbbra is alapérték.

Kínálatunkban 27 féle verseny szerepelt a tanévben, és jó érzés elmondanom, hogy mind a 17 „nagygimnazista” osztály bekapcsolódott a programba. Új színfolt volt a krokinol verseny, mely izgalmas küzdelmeket hozott.  Sajnos, a délutáni tanulmányi elfoglaltság miatt csökkent a részvétel. A versenynapokat ebben a tanévben csütörtökre helyeztük azzal a céllal, hogy nagyobb részvétel legyen.. Úgy tűnik, hogy több osztály számára vált lehetetlenné a rendszeres versenyzés.  Rendeztünk azonnali lebonyolítású, és több alkalommal folytatódó bajnokságot.  Tűzharc, floorball, lábtenisz, szertorna, kötélhúzás, tollaslabda, kosárpár, sakk, petanqe, vonal kézilabda…s folytathatnám a sort, mind kedves emlék marad a számunkra.

  A megszokott  alkalmakon kívül külön időpontban,  péntekenként  került sor a folyamatos játéklehetőséget biztosító - kedves volt kollégánk, Kovács Andor kémia tanár emlékét őrző -  kispályás labdarúgó bajnokság mérkőzéseire. Élvezetes, sportszerű, és sokszor igen magas színvonalú küzdelmek folytak.  A végső sorrend a faliújságon olvasható. Itt szeretném azonban az egész éves bajnokság győztesét és a  gólkirályt megnevezni. A labdarúgó HSB verseny győztese a 10/4 osztály csapata lett, így 65 ponttal segítették osztályuk végső helyezésének kialakulását. TAPS! 33 góllal az eddigi évek legsikeresebb labdarúgója, azaz tavalyi sikerét megismételve gólkirály lett KORBÉLY KRISTÓF 10/4 osztályos tanuló.  Gratulálunk neki! Tapsoljuk meg!

 A legsikeresebb csapatok kiemelt mennyiségű pontszámmal járultak osztályuk összteljesítményéhez.  Nem volt egyszerű feladat hétről hétre felkészülni és kiállni a soron következő versenyre. Szeretnék ezúton köszönetet mondani azoknak az osztályfőnököknek, akik szívügyüknek tekintették osztályuk részvételét a programban, és szervezéssel, sokszor jelenlétükkel is segítették osztályukat.

Kedves Diákok! Kívánom, hogy  Hermanosként legyetek büszkék  az idei Sportbajnokságra is! Úgy gondolom, hogy ez a versenysorozat is javítható, fejleszthető még tovább. Külön köszönjük az „Egészséges Ifjúságért” Alapítványunk anyagi támogatását, melynek keretében most 320 000 Ft értékű díj kerül kiosztásra az első 6 helyezett osztály között.  ( további 600000 Ft-ot pedig felszerelések beszerzésére fordíthatunk a következő tanévben.?)

 

Következik tehát az eredményhirdetés:

Az idei bajnokságban összesen 3.752 (+400) pontot szereztek az osztályok.

 

 1.     10/4       606 pont     (of.: Kiss Zoltán)
  Ők lettek a 2016/2017-es tanév „LEGSPORTOSABB OSZTÁLYA”!
 2.       9/1       567  pont    (of.: Bialkó Lászlóné) 
 3.     10/3        521 pont    (of.: Szopkó Róbert)

 4.     10/1        463 pont    (of.: Kóródi Zoltán)     
 5.       9/4        454 pont    (of.: Kulyassa Zsolt)
 6.     10/2        430 pont    (of.: dr. Pásztiné Stefán Beáta)
 7.    9/KNY        207 pont
 8.        9/2        137 pont
 9.        9/3        105 pont
 10.      11/2          81 pont
 11.      12/3          78 pont
 12.      11/1          58 pont
 13.      11/4          45 pont

 

 

Miskolc, 2017.06.15.                                           Szilágyi Attila

                                                                                                    szervező tanár