Szász Kitti - freestyle világbajnok

 Szász Kitti freesty levilágbajnok

 

 

Kitti https://kittiszasz.com/hu  honlapjáról 

 

Sziasztok!

Szász Kitti vagyok, négyszeres freestyle foci világbajnok. 8 éve freestylozom, ami idő alatt sok helyre eljutottam és temérdek élményt szereztem: trükköztem már Neymarral Brazíliában, Vettellel és Ricciardoval a

Hungaroringen, de találkoztam már Pep Guardiolával, Materrazzival,

Inzaghival, Cannavaroval, Lucas Mouraval és még sok más hírességgel is.

Volt szerencsém fellépni Madridban a Santioago Bernabeu stadionban,

Münchenben többször is az Allianz Arénában, a brazíliai Corinthians stadionjának gyepén és a 2014-es FIFA labdarúgó világbajnokságon is. A freestyle focinak köszönhetően eljutottam már Európa szinte összes országába, valamint Japánba, Azerbajdzsánba, Algériába és többek közt az Egyesült Arab Emírségekbe is. Remélem, hogy még több élményben lesz részem a jövőben is, illetve a világbajnoki címeim száma is gyarapodni fog.

 

Tallózás a médiából

 

Világszám: magyar nő a foci freestyle-világbajnok!

2011. AUGUSZTUS 17. 11:10

 

 

Szász Kitti nyerte meg a nők részére először megrendezett foci freestyle világbajnokságot, Prágában. Nőtől ilyet még nem láttunk!!

 

 

Azt mondják, a nők ügyetlenebbek, mint a férfiak. Aki az alábbi videót megnézi, biztosan megkérdőjelezi eme állítást. A Prágában megtartott foci freestylevilágbajnokság női versenyében ugyanis olyan műsort, trükköket mutattak be a lányok, hogy azokat a férfiak is hangos ovációval fogadták.

A vb ráadásul magyar sikerrel zárult. A magyar csapat szerdai tájékoztatása szerint a nők versenyében Szász Kitti bizonyult a legjobbnak. A sajószentpéteri hölgyet a döntőben a zsűri 4:1 arányban látta jobbnak a francia Mélodynál.

A zsűriben ott volt a férfiak között idén márciusban világbajnoki címet szerzett Kovács Péter is.

Szász Kitti eddig csak férfiak mezőnyében mérethette meg magát, s úgy utazott el Prágába is, hogy az erősebb nem között versenyez majd. Ám mivel négy hölgy is benevezett a vb-re, a szervezők külön női verseny megrendezése mellett döntöttek. Erre mondják, nem semmi!!

 

 

 

Inzaghi is behódolt a világbajnok magyar freestyle-os lánynak

[ORIGO]2012. 09. 23. 9:48

Megvédte világbajnoki címét Szász Kitti a freestyle focivilágbajnokságon Olaszországban.

Van,akitelriaszt,másszexisnektartja - SzászKitti,aviláglegjobbnőilabdazsonglőre

A Leccében rendezett vébén a lányok versenyében a tavalyi világbajnok magyar freestyle-os a hazai közönség előtt szereplő Laura Biondót is legyőzte az elődöntőben, a zsűriből csupán a korábbi legendás csatár, Filippo Inzaghi szavazott az olasz lányra, mindenki más Szászt látta jobbnak - írja az nso.hu. A döntőben aztán a francia Melody Donchet-t is megverte Szász Kitti, így a végén Inzaghi - a bokszmeccsekéhez hasonló eredményhirdetésen - a magyar lány kezét emelte a magasba. A fiúknál a korábbi vb-4. Kárászi Roland  ezúttal nem jutott tovább a selejtezőből a legjobb tizenhat közé.

 

A freestyle fociban lehatárolt területen belül két játékos vív egymással párharcot, melynek során felváltva 30 másodpercre kapják meg a labdát, ez alatt az idő alatt mutathatják be mozgássoraikat. A párharcok három percig tartanak, a zsűri a játékosok teljesítményét labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékelik.

 

Freestyle foci: Szász Kitti megvédte címét a Tokyo Tower lábánál - videók

2013.09.19. 

Szász Kitti megvédte a címét a freestyle foci nem hivatalos világbajnokságának tartott Red Bull Street Style tokiói világdöntőjében, miután a mai elődöntőben és döntőben sem talált legyőzőre. A sokak által várt finálé végül elmaradt, mivel a nagy rivális francia Melody Donchet már a négy között kiesett.

Szász Kitti (jobbra) megvédte a címét Tokióban (Fotók: Red Bull Content Pool)

Freestyle fociban nincs hivatalos világbajnokság, de presztízse és mérete alapján a Red Bull által szponzorált Red Bull Street Style-t, valamint a prágai Superballt tartják a nem hivatalos vb-nek.

Két évvel ezelőtt került először a figyelem középpontjába Szász Kitti, amikor megnyerte a lányok számára első alkalommal kiírt versenyt Prágában. Idén augusztusban a címvédés szándékával utazott el a versenyre, devégülmegkellettelégednieamásodikhellyelanagyriválisfranciaMelodyDonchetmögött.

A Red Bull Street Style-on szintén címvédő volt Kitti (2012-benLeccébenhódította      

elacímet); a lányok mezőnyében idén a három tavalyi dobogós (Szász és                       

Donchet mellett a francia-algériai Lisa Zimouche) kapott automatikus indulási jogot, további öt résztvevőt pedig videopályázat útján választottak ki (így került be a francia Alice Fougeray, a chilei Catalina Vega, a venezuelai Laura Biondo, a lengyel Kalina

Matysiak és a szlovák Lucia Kevická).

Az energiaitalos cég ismét megadta a módját, a Tokyo Tower lábánál, pazar külsőségek között tartották meg a világdöntőt. Az öttagú zsűriben helyet kapott az olasz világbajnok Marco Materazzi is. Tegnap minden lány mindenkivel párbajozott, Kitti pedig az összes riválisát (Melodyt is simán felülmúlva)  megverve jutott be a legjobb négybe.

A zárónapon először a lányok végső küzdelmét rendezték. Az elődöntőben Lisa Zimouche várt a magyar lányra, és Kitti mutatta be a tisztább trükköket, valamint vétette a kevesebb hibát, aminek eredményeképpen 5–0-val ítéltek a javára a bírók. „Kicsit izgultam, de remélem, sikerül a címvédés. Szurkoljatok" – mondta Szász a színpadról lejőve.

 

A másik elődöntő ugyanilyen simán dőlt el, azonban meglepetés született a francia házi vetélkedésben, ugyanis Alice Fougeray 5–0-val búcsúztatta a láthatóan jobban izguló, így a legjobbjától elmaradó Melody Donchet-t.

Kitti mutatta be a technikásabb trükköket

 

Következhetett a finálé, ahol Kitti hajtotta végre a nehezebb trükköket (különösen álló helyzetben), míg Alice sokat ismételt az elődöntőben látottakból, ugyanakkor kevesebbszer hagyta el a labdát, így izgalmas volt a döntés. Végül Kitti kezét emelték fel, aki így megvédte a címét.

„Őszintén szólva Melodyra készültem, ezért kicsit meg voltam zavarodva. De boldog vagyok és köszönöm a közönség biztatását, fantasztikusak voltak" – mondta a finálét követően Szász.

A fiúk mezőnyében elmaradt a címvédés, a hazai közönség előtt versenyző Tokuda Kotaro alulmaradt az elődöntőben, a finálét a lengyel Szymon Skalski nyerte meg az argentin Carlos „Charly" Iacono ellen.

A női döntő:

Összefoglaló a záró napról:

„Zavaró volt a számomra, hogy közvetlenül az elődöntő előtt rendezték meg a megnyitót és mutatták be a versengés szereplőit, így csak két részletben tudtam bemelegíteni. Az elődöntőben majdnem teljesen tökéletes volt a programom, egyszer mintha egy kicsit hibáztam volna, de a legerősebb trükkjeim szépen bejöttek, meg is kaptam érte a közönség tapsát és hangos ovációját. A meglepetés ekkor következett. Én a döntőre úgy készültem, hogy ott Mélody lesz párban az ellenfelem, az ő anyagát ismerve állítottam össze a trükkjeim sorát, úgy is mondhatom, hogy a programomat az ő várható kombinációihoz igyekeztem igazítani. Amikor kiderült, hogy helyette Alice lesz az ellenfelem a döntőben, kicsit elbizonytalanodtam. Gyors döntést hoztam, nem kockáztattam, hanem inkább egy biztonsági programot vettem elő" – mesélte utólag Szász a Telekom Sporthír Szolgálatának.

„Figyelembe kellett vennem, hogy a francia lány nagyon jó a show-elemekben, érzi a színpadot, neki viszont tudnia kellett, hogy kettőnk közül én vagyok a technikásabb, és a kombinációim is erősebbek. Nagyon izgulhattam, mert sajnos háromszor is hibáztam, miközben Alice ugyanazokat a figurákat ismételte, nem tudom miért, talán ő sem tudott tökéletesen összpontosítani. Miután befejeződött a döntő, kicsit bosszankodtam a bakik miatt, de belül éreztem, hogy nekem áll a zászló, mindent összevetve jobb voltam az ellenfelemnél. A zsűri így is döntött és bár a teljesítményemmel nem lehetek maradéktalanul elégedett, a

győzelemnek, a címem megvédésének nagyon, de nagyon

örülök!"

„Egyértelmű, hogy mostantól még többet kell edzenem és jobban felkészülni a váratlan helyzetek kezelésére.  Fejleszteni akarom a technikámat, új trükköket megtanulni és a show és az akrobatika világában is otthonosabban mozogni. Büszke vagyok arra, hogy

Magyarországnak ismét dicsőséget tudtam szerezni, az pedig rendkívül örvendetes, hogy a sportágam népszerűsége otthon szépen növekedik. Örülnék viszont annak, ha a női versenyzőkre ugyanúgy figyelnének, mint a sportág férfi specialistáira, nem csak otthon, hanem az egész világon. Most néhány nap pihenőt adok magamnak, aztán viszont már a kemény munka hetei következnek. Ezt az alkalmat megragadva is szeretnék köszönetet mondani a támogatóimnak, az adidasnak és a Telekomnak, akik az egész évben mellettem álltak, és velük együtt a szurkolóimnak, akiktől sok-sok biztatást és szeretet kaptam. Végig azt éreztem Tokióban, hogy nem vagyok egyedül, és ez az érzés nagyon sokat segített nekem." 

 „VÉGIG AZT ÉREZTEM TOKIÓBAN, HOGY NEM VAGYOK EGYEDÜL”

Ismét Kitti (középen) örülhetett a végén

Pazar környezetben rendezték a finálét

 

 

 

 

 

SZÁSZ KITTI, A LABDAZSONGLŐR VILÁGBAJNOK

2014. július 9. Csáki Csaba (Élmény és kultúra)

 

A világ legjobb női freestyle-focistája történetesen magyar, aki napjaink legnagyobb futballcsillagait is elkápráztatta már trükkjeivel. Ez az a sport, amelyhez a tehetségen és a páratlan technikai tudáson kívül óriási szorgalomra is szükség van. A világ- és Európa-bajnok Szász Kitti, merthogy róla van szó, naponta 4-5 órát edz, hogy novemberben Brazíliában újra elhódítsa a világbajnoki címet.

Kitti 15-16 éves korában látott először freestyle-videókat a neten, innen kapott kedvet hozzá és kezdte el gyakorolni az áll-leesést kiváltó trükkjeit. Ez olyan jól sikerült, hogy több világbajnoki elsőséget gyűjtött be azóta, a legutóbbit tavaly Tokióban. Magát a versenyt egyébként úgy kell elképzelni, hogy adott két játékos, akik három percig felváltva trükköznek a labdával, amelyet harminc másodpercenként átpasszolnak egymásnak, és a végén a zsűri eldönti, ki volt a jobb.

WLB: A napokban érkeztél haza a brazíliai labdarúgóvilágbajnokságról, ahol az Argentína-Svájc mérkőzésen volt fellépésed. Mit kellett pontosan csinálnod és hogy sikerült? 

 

Szász Kitti: Azt hittem, hogy félidőben fogok fellépni, esetleg meccs előtt valahol, ehhez képest a Sao Pauló-i stadion előtt szervezett a helyi Red Bull egy kis többinterjús fellépést a lengyel férfi világbajnokkal, Szymon Skalskival és velem. Arra volt jó, hogy magunk köré vonzottuk az embereket és jó hangulatot teremtettünk a trükkjeinkkel. 

 

WLB: Készültél erre külön műsorral vagy úgymond hagyományos gyakorlatot vettél elő? 

 

Szász Kitti: Nem készültem külön. Minél nagyobb a fellépés, annál kevésbé kell különlegességeket bemutatnom, inkább a begyakorolt dolgokat igyekszem hibátlanul végrehajtani.

 

WLB: Rácsodálkoztak ott is, hogyan lehet egy lány ilyen ügyes labdával? 

 

Szász Kitti: Persze. 2012 decemberében szintén a Red Bull hozott össze egy találkozót a brazil világsztárral, Neymarral, akkor és ott volt a legnagyobb rácsodálkozás. Konkrétan a Barcelona jelenlegi játékosa mondta, hogy így még nem látott lányt trükközni labdával. 

 

WLB: Még a fellépésed előtt ejtőernyős tandemugrásban lehetett részed. Ha jól sejtem, jobban izgultál előtte, mint a versenyeket megelőzően. 

 

Szász Kitti: Igen, de nagy élmény volt. A szabadeséses résznél egy kicsit féltem, vagy amikor a gép szélén guggoltunk. Nagyon izgalmas volt utána kiugrani a semmibe. Miután kinyílt az ejtőernyő, megnyugodtam.

 

WLB: Kedvenc játékosoddal, Lionel Messivel szerettél volna találkozni Brazíliában, de ha jól tudom, nem jött össze. Ennek ellenére tetszett a világbajnokság? 

 

Szász Kitti: Így van, sajnos nem sikerült vele találkoznom. A hangulat csodálatos volt az argentinok meccsén, a 63 ezer néző jelentős része Messiéknek drukkolt. Nagyon tetszett, hogy az egész város és az ország vb-lázban ég, ez persze annak is köszönhető, hogy a brazilok még versenyben vannak (az interjú a kedd esti BrazíliaNémetország elődöntő előtt készült - a szerk.). 

 

WLB: Ha már szóba kerültek a nagynevű focisták, vegyünk egy „átlagos világsztárt”, hasamra ütök: Thomas Müllert. Szerinted te képzettebb vagy nála? 

 

Szász Kitti: Technikailag lehet…Nem tudom. Nagyon más a két sportág. A futball csapatsport, ott másként kell felkészültnek lenni. Az oké, hogy én le tudom venni a labdát és jól bánok vele, vagy egykét meredek szituációból jól jönnék ki, de ütközni, futni, gólt lőni is kell, ezek egyike sincs a freestyle-ban.

 

WLB: Akkor nem is nagyon gondolkodtál el azon, hogy női csapathoz igazolj? 

 

Szász Kitti: Mindenki más gondolt már erre, én nem. 

 

WLB: Kaptál ezek szerint ajánlatokat.

 

Szász Kitti: Igen, sokat. Meghívásokat is kaptam, játszhattam volna például Németországban, de nem vonz a futball klasszikus része. 

 

WLB: A trükkjeidet saját magad találod ki, de az inspirációt honnan meríted? 

 

Szász Kitti: Mindenhonnan. A fiúk előrébb járnak a lányokhoz képest, úgyhogy főként az ő freestyle-videóikat nézem, illetve gyakran vannak nemzetközi találkozók több száz fős részvétellel, amelyeken szintén sokat tanulok.

 

WLB: Saját fejlesztésű mutatványod van? 

 

Szász Kitti: Inkább trükk-kombinációm, amely két meglévő mozdulatsorból tevődik össze. Az a neve, hogyspinning jenny: fekszem a földön és pörgetem az egyik lábammal a másikon a labdát, majd míg pörög, leengedem oldalra. Amúgy nem célom, hogy újakat találjak ki, pedig sokan csak ezért freestyle-oznak, hogy nevüket adják a sportághoz az új trükkök bevezetésével. 

 

WLB: Gyakorlatilag minden megnyertél, amit lehet. Mi motivál még? 

 

Szász Kitti: Hogy még többet nyerjek. Minden cím és minden helyszín más, fejlődnek az ellenfelek is, például akrobatikus trükkökben vannak nálam jobbak, fel kell hozzájuk zárkóznom. Címet szerezni jó érzés volt, de megvédeni sokkal nehezebb. WLB: Az Eszterházy Károly Főiskolán tanulsz a sportolás mellett. Hogy sikerül összeegyeztetni a kettőt? 

 

Szász Kitti: Nehezen… Főleg, hogy csak másfél éve költöztem Budapestre. Előtte Sajószentpéteren éltem és Egerben jártam főiskolára, és ahogy a fővárosba kerültem, nem változtattam fősulit. Egyéni tanrendem van és csak vizsgaidőszakban kell bejárnom, ám így is nagyon nehéz. Idén átjelentkeztem a TF-re, szeptembertől már ott tanulok, remélhetőleg ezt követően egyszerűbb lesz. 

 

WLB: Kis túlzással a fél világot bejártad már a versenyek során, hol érezted magad a legjobban? 

 

Szász Kitti: Lehet, hogy klisésen hangzik, de Brazíliát mondom, ahol már többször jártam, több részét láttam. Akár élni is tudnék ott, ami azért különös, mert rengeteg országban megfordultam, de Brazílián kívül egy helyen sem éreztem azt, hogy akár le tudnék telepedni. Kicsit zárkózott típus vagyok, ellentétben a brazil emberekkel, akik meg igen nyitottak és nekik köszönhetően én is megnyíltam.

 

 

WLB: Említetted, hogy másfél éve élsz Budapesten, melyek a kedvenc helyeid? 

 

Szász Kitti: A belvárosért különösebben nem vagyok oda, inkább a csendesebb kerületeket szeretem. Klasszikus partiarcnak sem tartom magam, ritkán mozdulok ki. Ha mégis, általában

azÖtkertbemegyünk a barátnőimmel, ahol egyébként a freestyle-os események nagy része is zajlik. Régebben gyakran voltak freestyletalálkozók aHősök terén, aminek kedvéért többször felutaztam. Néha most is elmegyek oda gyakorolni, mert ott van olyan világítás és annyi hely, hogy tudok megfelelő körülmények között esti edzést tartani.

WLB: Vasárnap délután 17 órától aRaqpartonrendezendő nem hivatalos világbajnokságnak számítóRed Bull Street Styleselejtezőjénleszel zsűritag. Itt dől el, ki képviseli hazánkat majd a brazíliai döntőn.  

 

Szász Kitti: Igen. Nagyszerű emlékeim vannak a versenyről, melyet korábban többször is megnyertem.Az elsőt Dél-Olaszországban,Leccében, akkor és ott rendeztek először lányoknak Red Bull Street Style-t. Ott volt a nagy francia riválisom, Melody Donchet is, vele játszottam a döntőt. A címvédés tavaly sikerült Tokióban, ahol az említett lány már korábban kiesett, pedig mindenki arra számított, újra mi vívjuk a finálét. 

 

WLB: Novemberben, Brazíliában lesz a következő nagy esemény. Mit tervezel rá?

 

Szász Kitti: Több új trükköt gyakorlok, még több videót elemzek és előbb-utóbb szeretnék felzárkózni a fiúk szintjére. Edzőm nincs, egyedül készülök. 

WLB: Ha egy hobbifocista, mint mondjuk én, most elkezdené a freestyle-focit, mennyi idő alatt juthatna ki egy vb-re?  

 

Szász Kitti: Attól függ, mennyit gyakorolsz egy nap. Ha úgy 4-5 órát, akkor kb. négy év…De úgy, hogy minden nap edzel. 

 

WLB: Akkor erről ennyit…Amúgy a freestyle itthon vagy külföldön népszerűbb? 

 

Szász Kitti: Külföldön. Itthon régebben számított inkább népszerűnek. Volt például egy magyar egyesület igazi összetartó csapatként, hozzájuk lehetett fordulni kérdésekkel és tanácsokért, de elhalt ez a vonal. Az utóbbi időben sajnos szinte senki nem tesz itthon a sportágért és a közösségért. Én most a versenyekre koncentrálok és nem szeretnék ebbe a részébe belefolyni, de majd utána foglalkoznék vele.

 

 

Nem jött össze a címvédés Szász Kittinek

ORIGO2014. 11. 16. 1

Nem sikerült megvédenie nem hivatalos világbajnoki címét Szász Kittinek, a magyar freestyle-klasszis második helyen végzett a brazíliai Red Bull Street Style 2014-en. Szász a döntőig magabiztosan menetelt, és a fináléban sem hibázott nagyot, de a zsűri egyhangúan látta jobbnak nagy riválisát, a francia Melody Donchet-t. 

A legutóbbi világbajnokság egyik helyszínén, Salvador de Bahíán rendezett versenyen címvédőhöz méltó magabiztossággal mutatta be erős gyakorlatát, és a szombati selejtezőkből a legjobbként került a fináléba.

Vasárnapra eleredt az eső, ezért zárt helyre kellett vinni a verseny helyosztóit. Az elődöntőben Szász Kitti Agnieszka Mnich ellen küzdött, és bár mindkét versenyző hibázott, a magyar versenyző egyhangú pontozással jutott a fináléba.

 

A másik ágról érkező francia klasszis a magyar freestyle-oshoz hasonlóan erős, de talán látványosabb gyakorlatot mutatott be, és a zsűri végül szintén egyhangú pontozással Melody Donchet-t látta jobbnak.

Szász Kitti elmondta, ez a legnehezebb versenye eddig, mert nagyon sokat fejlődtek ellenfelei. A magyar versenyző sportszerűen gratulált a legyőzőjének

 

 

NEMZETISPORT.HU 2016.11.08 22:09Frissítve: 2016.11.08 22:12

Freestyle-foci: Szász Kitti ezúttal leszorult a vbdobogóról

Szász Kitti a negyedik helyen zárt a Red Bull Street Style londoni világdöntőjében. A korábbi kétszeres győztes, 25 éves magyar labdazsonglőr már az elődöntőben összekerült a későbbi győztes francia Melody Donchet-val.

 

Szász Kittiék is egyre több akrobatikus trükköt mutatnak be (Fotó: Red Bull)

A freestylerek körében egyértelműen az energiaitalos cég által szervezett verseny számított eddig is a legrangosabbnak, és mivel ezúttal a nemzetközi szervezettel (F3 – Freestyle Football Federation) karöltve rendezték meg, így hívhatjuk nyugodtan a freestyle-futball hivatalos világbajnokságának is.

Szász Kitti 2011-ben került először a reflektorfénybe, amikormegnyerteaSuperballelnevezésűrangosprágaiviadalt, ahol először rendeztek a nők számára is versenyt. Egy évvel későbbaStreetStylelecceifináléjábanújrafelértacsúcsra, majd2013-ban

Tokióbansemtaláltlegyőzőre.

Már ekkor is nagy párbajt vívott a francia Melody Donchet-val, aki a2013-asprágaiversenyenés a2014-esbrazíliaiStreetStyle-onle tudta győzni. Ezzel együtt Szász sokat profitált ezekből a versenyekből, itthon és külföldön is számos helyre hívták fellépni (ott volt a 2014-es labdarúgó-vb-n és az idei Eb-n is), miközben egyre több rivális tűnt fel a női mezőnyben is.

Az idei Street Style-nak London adott otthont, a helyszín az angol főváros egyik történelmi épülete, a Roundhouse volt, amely korábban vasúti fűtőházként üzemelt, de manapság már koncertek, kiállítások és konferenciák kedvelt helyszíne.

A londoni Roundhouse-ban került sor az ide Street Style-ra (Fotó: Red Bull)

A nőknél ezúttal is nyolcan vehettek részt a versenyen, a címvédő Melody mellett heten meghívásos alapon kerültek be a mezőnybe. Egyperces, vágatlan videóval kellett nevezni (https://www.youtube.com/watch?v=ZWaVITSl4Zw&feature=youtu.be), és a hét legjobb videó készítője kapott indulási jogot. Köztük volt Szász Kitti is, aki elmondta, nem új trükkökkel készült, inkább a korábbiakat akarta tökéletesíteni, valamint a mentális ráhangolódásra is próbált figyelni.

„Inkább új szettekkel, mintsem új trükkökkel készülök, nincs is már annyi időm. Olyanba pedig nem szeretek belekezdeni, amiből nem tudom kihozni a maximumot. Eddig mindig az volt a célom, hogy nyerjek. Miután az első két Red Bull Street Style-on a dobogó tetejére állhattam, aztán a harmadikon mégis második lettem, nagyon elkeseredtem. De most már nincsenek elvárásaim. Legyek hibátlan, aztán, ha ez elég a győzelemhez, az nagyon jó”  – mondta Kitti aRedBullnak.

A verseny menete a szokásos volt, a freestylerek párbajokat vívtak egymással, a 3x30 másodperc trükközés után pedig a zsűri (amely a kreativitást, a kontrollt és a stílust pontozza) állította fel a sorrendet. Az első napon zajlottak a selejtezők, a lányokat két négyfős csoportba sorolták, ahonnan az első kettő ment tovább. Szásznak második helyen sikerült a továbbjutás, a már kieséses alapú elődöntőben így a francia Melody következett.

A második napra igazán neves taggal bővült az ötfős zsűri, ugyanis csatlakozott a Manchester United korábbi kiválósága, Gary Neville is.

 

A kedd esti elődöntőben Szász több kisebb hibát is vétett, ezért a francia riválisa ment tovább a fináléba. A helyosztón mindkettejük lengyel ellenféllel találkozott: a magyar lány végül a negyedik helyen zárt, miután a zsűri Kalina Matysiakot látta jobbnak. Melody viszont megvédte címét, a láthatóan ideges Aguska Mnichet múlta felül az utolsó párbajban.