Akikre büszkék vagyunk

Mindenkit szeretünk, és mindenkire büszkék vagyunk, akik valaha a Herman diákjai voltak. De ha vendéget várunk, a legszebb orcánkat mutatjuk, ha műsort adunk, a legjobb szavalókat állítjuk a közönség elé, ha versenyzünk, a legkiválóbbat küldjük, hogy képviseljen minket. Ilyen és csak ilyen értelemben szeretnénk büszkélkedni azokkal a volt diákjainkkal, akik valamilyen területen kiemelkedtek; szebbek, jobbak, ügyesebbek, ötletesebbek, okosabbak, kitartóbbak, bátrabbak, mint a többiek, és így jó érzés hallani, tudni a sikereikről, eredményeikről; esetleg jó lenne velük találkozni a nagyon lassan, de biztosan szerveződő öregdiák találkozók egyikén.

 

Régi elhatározásom, hogy a reflektorfényben lévő sikeres diákjainkról saját honlapunkon is olvashassanak a honlapot tallózók, és ugyanilyen fontosnak gondolom, hogy a médiában kevesebbet szereplő, de a fent felsorolt értékekkel rendelkező büszkeségekről is tudhassanak az iskolatársak.

Elindítom ezért ezt a rovatot, szándékosan kevés emberrel, és abban bízom, hogy számuk nagy ütemben fog gyarapodni. Örömmel fogadok javaslatokat, és jelentkezéseket, bemutatkozásokat is a nevemre az iskola email címén, ha valaki szívesen segítené ezt a programomat.

 

Baráti üdvözlettel: Dudás Imre