Hírek, információk

Beiratkozási tájékoztató

Kedves Új Hermanosok! Kedves Szülők!

A 10/2020 (V. 29) EMMI határozat (továbbiakban határozat) értelmében a középfokú iskolákba kétféleképpen lehet beiratkozni:

  1.     Elektronikusan a KRÉTA rendszeren keresztül
  2.     Személyesen

Június 15-től június 23-án 24 óráig tudjuk fogadni az elektronikus beiratkozásokat. Az e-Ügyintézés felületén van lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

Az elektronikusan beiratkozóknak is kötelező legkésőbb 2020. szeptember 1-ig, átadni az általános iskolai bizonyítványát, illetve be kell mutatni az intézmény által kért dokumentumok eredeti példányát.

Az elektronikus adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

A spanyol nagykövet látogatása

Január 15-én kedden iskolánkba látogatott Őexcellenciája Anunciada Fernández de Córdova spanyol nagykövet asszony és Tóth Erika, a Spanyol Nagykövetség okatatásszervező titkára. A nagykövet asszony látogatásának célja az volt , hogy megismerje az iskola igazgatóját, a spanyol részlegen dolgozó tanárokat és természetesen a kéttanos diákokat. 

A személyes találkozó során Madarász Péter igazgató úr elmondta, hogyan történik a két tanítási nyelvű spanyol oktatás a gimnáziumban, milyenek a  felvételi követelmények  erre a szakra és egyben megköszönte a Spanyol Nagykövetség segítségét és támogatását. Mint elhangzott, diákjaink nagyon tehetségesek és sikeresek, jó eredménnyel végeznek az érettségin. A nagykövet asszony biztosította támogatását és együttműködését a jövőben is.

Felvételi jelentkezés a szóbeli vizsgára – 2019.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/2018_2019beiskolazas/egyeni_jelentkezes_menete

A KIFIR jelentkezési laphoz csatolni kell a központi felvételi vizsga értékelő lapját vagy másolatát.

A nyolc évfolyamos képzésre jelentkezők esetében kérjük, hogy a jelentkezési lapon a 9. pontban - Tanulmányi eredmények táblázatban a 3. év végi és a 4. félévi eredményeket tüntessék fel: magyar nyelv, magyar irodalom, matematika, természet- vagy környezetismeret és idegen nyelv tantárgyakból. Valamint kérjük, hogy csatolják a jelentkezési laphoz a 4. osztály félévi értesítő fénymásolatát.

Interjú Tamás Anett spanyol szakos tanulóval

Tamás Anettet 3 évvel ezelőtt ismertem meg és kezdtem el tanítani. Mind szaktanárként, mind a spanyol munkaközösség vezetőjeként érdeklődve figyelem pályafutását, és a spanyol nyelv iránt érzett, mondjuk úgy, megszállottságát. Anettet nem lehet nem észrevenni. Pár héttel ezelőtt leültünk beszélgetni és arról faggattam, hogy miért a spanyol kéttanos szakot választotta és hogyan éli meg immár végzős diákként.

Iskola egészségügyi szolgálat elérhetősége

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019-2020-as tanévben az iskola egészségügyi ellátást az alábbi alkalmazottak biztosítják.

 

Iskolaorvos:  Dr. Ragány Tünde

                      Rendelési idő: Kedd, Csütörtök 08:00 - 12:00

                      Elérhetősége: +36 70/942-7376

 

Iskolavédőnők:  Dr. Gömöriné Tóvizi Zsuzsanna

                          hétfő, kedd, szerda

                          Elérhetőség: +36 20/6617-073
 

                           Virágné Orliczki Erika 

                          csütörtök, péntek

Meghívó - Nyitott iskola - Herman-nap - 2017. április 7.

Kedves Szülők!

Gimnáziumunk a 2017-es naptári évben ünnepli alapításának 60. évét. Erről az eseményről egész évben több rendezvénnyel emlékezünk meg. Április 7-én pénteken "Nyitott iskola" nappal készülünk az ünneplésre.

Erre a napra szeretettel várjuk a kedves szülőket is a nyílt napokon megszokott rend szerint.

A Herman-nap tervezett programja a következő:

12.00 iskolagyűlés, megnyitó, előadást tart Prof. Dr. Hevesi Attila egyetemi tanár.

13.00-13.40, 14.00-14.40, 15.00-15.40 - 3 nyílt órát tartunk kicsit másképpen, kicsit színesebben, kicsit izgalmasabban.

Az órák közti 20 perces szünetekben meglepetés programokkal várjuk a diákokat és a szülőket az udvaron.

16.00-17.00 óra között táncházzal zárul a Herman-nap. 

Ha érdekli önt ez a rendhagyó ünneplés, ha szívesen megnézné a nem hagyományos tanóráinkat, kiállításainkat, jöjjenek el péntek délután hozzánk.

Oldalak