Versenyhírek

Kimagasló KÖKÉL versenyeredmény

Karantén idején, a legtöbb 2019/2020-as tanévben elkezdett tanulmányi versenyt elhalasztották a következő tanévre. 

A KÖKÉL országos levelező kémiaverseny esetében a verseny három fordulóját meg tudták szervezni.

Az országos eredmények is megszülettek. 

Nagy örömünkre szolgál, hogy

PAPP MARCELL MIKLÓS

iskolánk 10/2 osztályos tanulója a verseny végeredményében

4. helyezést

ért el 10.osztályosok K kategóriájában

Gratulálunk a szép eredményhez! 

Szép Magyar Beszéd verseny

Szép Magyar Beszéd verseny (2019. ápr. 26-28.)

 

A Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny 54. alkalommal megrendezett Kárpát-medencei döntőjén több mint 150 fiatal vett részt, közülük huszonhatan a határon túlról érkeztek. A három fordulóból álló megmérettetés után 35 tanuló nyerte el a Kazinczy-érmet. Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk 12/2 osztályos tanulója, Hulényi Laura is Kazinczy-érmes lett, melyet Szakonyi Károly Kossuth-díjas írótól vehetett át. (Felkészítő tanára: Orliczki Ágnes Katalin)

Irinyi Kémiaverseny országos döntőseink kiváló eredményei

Képtalálat a következőre: „irinyi jános kémiaverseny 2019”

2019. április 5-7. között rendezték meg a Debreceni Egyetemen az LI. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny országos döntőjét.

A verseny egyik fő célja a tehetségek felismerése, keresése. A verseny ismeretanyaga sokszor túlmutat a középiskolai tananyagon.

Gimnáziumunkból a márciusi megyei döntőből négy diák jutott tovább az országos döntőbe. Itt a 3 órás elméleti feladatsor után a gyakorlati forduló következett, majd a legjobbaknak a szóbeli megmérettetés. 

Az összesített eredmények alapján iskolánk tanulói nagyon szép eredményeket értek el saját kategóriájukban: 

 - 2. helyezés Papp Marcell Miklós (9/2) 

 - 14. hely Bukta Balázs József (10/4)

Pázmány Spanyol Verseny

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Spanyol tanszéke által kiírt pályázat nyertesei:

Tamás Anett 2. helyezés

Projektmunkájának címe: Hungañol (A magyar nyelvben használt spanyol szavak jelentése, használata)

Kovács Kíra 4. helyezés

Projektmunkájának címe: Spanglish (Az USA-ban második nyelvként beszélt nyelv, a spanyol és annak változata, a Spanglish)

 

Gratulálunk diákjainknak!

 

Montvajszki Anita

Gloria Victis - történelem verseny (beszámoló)

Vály György tanár úr és csapata

Már szeptemberben kiderült, hogy csapatunk (Palencsár Enikő, Szabó Barbara Noémi, Majerusz Ádám) bejutott a Rákóczi Szövetség által szervezett Gloria Victis országos történelmi vetélkedő döntőjébe, amelyet október 21. és 23. között rendeztek Budapesten.Nagyon vártuk már azt a vasárnapot, amikor felszállhatunk a vonatra, és elindulhattunk a versenyre. Utazásunkat rengeteg tanulás előzte meg, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzünk meg a versenyre. Néhány óra alatt eljutottunk Miskolcról a szállásunkig. A regisztrációt követően megismerhettem szobatársaimat, két zalaegerszegi fiút. Csapattársaim dunaszerdahelyi lányokkal kerültek egy szobába. Másnap került sor az első megmérettetésre. A verseny a BME épületébe került megrendezésre. Egy nagy előadóteremben írtuk az írásbeli feladatsort 2 óra 30 percen keresztül. A verseny után megebédeltünk, majd következtek a délután programok.

Országos Angol Nyelvi Civilizációs Verseny

2018. április 7-én rendezték meg Budapesten a két tannyelvű középiskolák számára a 15. Országos Angol Nyelvi Civilizációs Versenyt, melyre háromfős csapatok jelentkezését várták. Iskolánkból Farkas Gabriella, Horváth Kata és Békési Panka 11/2 osztályos tanulók vettek részt. Az írásbeli fordulóra az USA és Nagy-Britannia 1900-1920 közötti időszakából kellett felkészülni több kategóriában: történelem, politika, művészetek, irodalom, sport és technológia. Az egyórás feladatsort egy hallás utáni szövegértés követte, mely során Woodrow Wilson és Theodore Roosevelt amerikai elnökök 1912-es választási beszédéből kellett kihallani a helyes válaszokat.

OKTV döntő eredménye - biológia II. kategória

Egy középiskolás diák számára talán a legnagyobb szakmai siker, ha bejut az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntőjébe, netán ott valamilyen tekintélyt parancsoló helyezést ér el.

A biológia OKTV döntőt 2018. április 7-én rendezték meg Budapesten, ahol 49 tanuló vett részt. 

Fodor Nikolett 12/4 osztályos tanulónk 105,5 ponttal lett az 1. helyezett. Legjobb, a legjobbak között. Kiemelkedő teljesítményéhez és szorgalmához szívből gratulálunk.

OKTV döntő eredménye - német nyelv II. kategória

A német nyelv OKTV II. kategória döntő fordulójában 36 tanuló vett részt. Az 1. helyezett összesített pontszáma 159 pont lett.

Svidró Orsolya 11/3 osztályos tanulónk 158 ponttal lett a 2. helyezett. Kiemelkedő teljesítményéhez és szorgalmához szívből gratulálunk.

Felkészítő tanára: Baileyné Patakfalvi Emese

Lengyel csapatverseny I.hely

Iskolánk csapata - Palencsár Enikő, Szabó Barbara Noémi, Majerusz Ádám 10/1-es és Simai Anna 10/4-es tanulók kiváló versenyzéssel az első helyet szerezték meg a "Jozef Pilsudski, az újjászülető Lengyelország történelmi csapatverseny" országos döntőjén.

Felkészítő tanáraik: Vály Péter György és Kulyassa Zsolt tanár urak.

A csapat jutalma egy négy napos lengyelországi körút!

Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez és külön köszönet Szabados Krisztina tanátnőnek a felkészülésben nyújtott segítségéért!

ENIBE 2018

Március 2-3-án ismét megrendezésre került az országos spanyol találkozó, az ENIBE. A helyszín idén Pécs volt. Örömmel tudatjuk, hogy diákjaink 6 éremmel tértek haza. Germán Bernardo  ’Utolsó hívás’ című darabja ismét nagy sikert aratott, elnyerte a legjobb forgatókönyv díját és legjobb darab közönségdíját.  Továbbá a 10/2 rövidfilmje elnyerte a legjobb rövidfilm díját és közönségdíját. Spanyol civilizáció kategóriában Dulai Roxána, Farkas Réka és Füzi Viviána 2. helyezést, illetve Tóth Judit Rövid történetek kategóriában szintén 2. helyezést ért el.

 A színdarab előadói voltak: Deák Nóra, Nagy Petra, Kiss Dalma, Szabó Klaudia, Tamás Blanka,  Ábrahám Péter, Máji Tamás,Lovas Katinka, Balázs Anna Sarolta, Gyenge Levente, Emődi Dóra, Ökrös Réka, Fekete Kiara, Bódi Hanna, Viszlai Zsófia és Kaposi Áron.

 Gratulálunk a nyerteseknek és köszönet minden résztvevőnek! 

 Montvajszki Anita

Spanyol munkaközösség-vezető

Egy verseny, három hermanos diák, három érem és egy kupa

2018. február 24-én Természettudományos Laborunk megrendezte az Irinyi Középiskolai Kémaiverseny megyei fordulóját. 

Erre a fordulóra gimnáziumunkból három diák jutott be. Nagy öröm számunkra, hogy 

Bukta Balázs József I.a kategóriában 1. helyezést, 

Lengyel Péter I.a kategóriában 3. helyezést, 

Németh Miklós Ákos II.a kategóriában 1. helyezést ért el. 

Mind a hárman továbbjutottak az országos fordulóba, mely Szegeden kerül megrendezésre áprilisban. 

Külön büszkék vagyunk arra, hogy Bukta Balázs legmagasabb pontszámával a verseny megyei fordulójának abszolút győztese lett és elhozta az Irinyi vándorkupát. 

 

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Szeretnénk megköszönni Laborunknak a verseny gyakorlati feladataiban nyújtott  munkáját!  

Oldalak